FAQ's | CAREFREE®

FAQ's | CAREFREE®

 1. Waarom gebruiken vrouwen inlegkruisjes?

 

Inlegkruisjes zijn ideaal om zich elke dag schoon en fris te voelen. Je hoeft niet over je intieme hygiëne na te denken. Veel vrouwen gebruiken dagelijks inlegkruisjes. Enkele redenen waarom vrouwen inlegkruisjes gebruiken: normaal dagelijks zweten, afscheiding, dagelijkse bescherming van kleding, een lange dag weg van huis of op reis. Probeer het gewoon en geniet een hele dag lang van het frisheidsgevoel van een CAREFREE® inlegkruisje!

 

 

2. Wat is witte vloed?

 

Tussen twee menstruaties in hebben veel meisjes last van witte afscheiding afkomstig uit de vagina. Deze afscheiding, die als ´witte vloed´ bekend staat, verschilt van meisje tot meisje. In de loop van de cyclus verandert de afscheiding enigszins.

In de eerste twee weken na de menstruatie is de afscheiding vrij helder. In het midden van de cyclus (ongeveer 1–2 weken na het begin van een menstruatie) wordt de afscheiding sterker. In deze periode tot de volgende menstruatie is de afscheiding wit-crèmeachtig.

Als je veranderingen in de samenstelling van de natuurlijke afscheiding ziet (bijv. veranderingen in kleur of reuk) of als het jeukt of branderig aanvoelt in je intieme zone, moet je naar de dokter, want dit kan een teken van een infectie zijn.

 

3. Wat is het verschil tussen inlegkruisjes en maandverband?
 

Inlegkruisjes zijn over het algemeen korter, dunner en smaller dan maandverband en veel vrouwen dragen ze graag dagelijks (ook als extra bescherming naast het dragen van tampons tijdens de menstruatie).

Ze absorberen het dagelijkse vocht en de afscheiding. Ideaal voor dagen waarop je niet ongesteld bent. Zodat je je ook dan schoon en fris voelt.

Maandverband wordt gedragen om het menstruatiebloed op te nemen en is daarom dikker, langer en breder dan een inlegkruisje.

 

4. Hoe vaak moet een inlegkruisje worden verwisseld?
 

In principe moeten inlegkruisjes om hygiënische redenen regelmatig worden verwisseld. De frequentie hangt af van de individuele behoefte. In het geval van sterkere afscheiding verwisselen veel vrouwen het inlegkruisje dagelijks meerdere keren om de genitaalzone zo schoon en droog mogelijk te houden. De meeste meisjes en vrouwen hebben echter één inlegkruisje per dag nodig. Uit hygiënisch oogpunt zou elke dag een nieuw inlegkruisje moeten worden gebruikt.

 

5. Kunnen inlegkruisjes dagelijks worden gedragen?

 

Inlegkruisjes zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik en kunnen zonder probleem elke dag gedragen worden. Er zijn met deze producten talrijke klinische onderzoeken uitgevoerd die rekening houden met voor de intieme zone belangrijke fysiologische aspecten, met inbegrip van microbiologische, dermatologische en gynaecologische eindpunten. De onderzoeksresultaten tot nu toe bevestigen dat de producten veilig en goed verdraagbaar zijn, ook bij dagelijks gebruik. Inlegkruisjes worden – net als maandverband – al tientallen jaren gebruikt en hebben zich in talloze toepassingen als veilig en goed verdraagbaar bewezen.

 

 

6. Welk CAREFREE® inlegkruisje is het juiste voor mij?

 

Er zijn verschillende types inlegkruisjes, afgestemd op de individuele behoefte. Sommige zijn bijvoorbeeld dun en flexibel, terwijl andere meer vocht kunnen opnemen en over het algemeen langer zijn. CAREFREE® FLEXIFORM™ inlegkruisjes zitten comfortabel in zowel normale slips als in string-tanga´s. CAREFREE® aloe inlegkruisjes bevatten aloë vera en laten je gevoelige huid ademen. Bekijk hier ons aanbod van CAREFREE® inlegkruisjes of gebruik de productvinder om het inlegkruisje te vinden dat bij jou past.